Fa'aitiitia le numera o si'usi'u |O Vale o lo'o gaosia fa'afouina oloa oneone

Ua gaosia e Vale le tusa ma le 250,000 tone o oloa oneone gafataulimaina, lea ua faamaonia e sui ai oneone ia e masani ona la'u faasolitulafono.

I le maeʻa ai o le 7 tausaga o suʻesuʻega ma tupe faʻaalu e tusa ma le 50 miliona reais, ua faʻatupuina e Vale se faʻagasologa o gaosiga mo oloa oneone maualuga, lea e mafai ona faʻaaogaina i fale faufale.Ua fa'aogaina e le kamupani lenei faiga o le gaosiga o le oneone i le nofoaga o lo'o fa'agaioia ai le u'amea i Minas Gerais, ma suia ai mea oneone na mana'omia muamua le fa'aogaina o vai po'o auala fa'aputu i oloa.Le fa'agasologa o le gaosiga I lalo o le fa'atonuga tutusa e pei o le gaosiga o le u'amea.O le tausaga nei, e tusa ma le 250,000 tone le tele o oneone ua mae’a ona gaosia ma gaosia e le kamupani, ma ua fuafua le kamupani e fa’atau atu pe foa’i atu mo le gaosiga o le sima, sima ma le sima po’o le fa’apalapala fo’i.

O Mr. Marcello Spinelli, Pule Pule Sili o Vale's Iron Ore Business, fai mai o oloa oneone o le taunuuga lea o faiga e sili atu ona gafataulimaina.Fai mai a ia: “O lenei poloketi ua mafua ai ona matou fausia se tamaoaiga faʻataʻamilo i totonu.O loʻo i ai se manaʻoga tele mo oneone i fale faufale.O a matou oloa oneone e maua ai se suiga fa'atuatuaina i fale faufale, a'o fa'aitiitia ai a'afiaga o le si'osi'omaga ma agafesootai o le lafoaia o si'usi'u.Aafiaga.”

Bulkoutu nofoaga la'u oneone gafataulimaina e teu oloa oloa

E tusa ai ma fua faatatau a Malo Aufaatasi, o le manaoga faaletausaga o le lalolagi mo le oneone e tusa ma le 40 i le 50 piliona tone.O le oneone ua avea ma punaoa faanatura sili ona faʻaaogaina pe a uma le vai, ma o lenei punaoa o loʻo faʻaaogaina faʻaletulafono ma faʻatau i luga o le lalolagi atoa.

O oloa oneone gafataulimaina a Vale ua manatu o se mea e maua mai i le uamea.O le u'amea mata i foliga o le maa eli mai le natura e avea ma uʻamea uʻamea pe a maeʻa le tele o gaioiga faʻaletino e pei o le tuʻimomomoina, suʻeina, olo ma faʻamanuiaina i totonu o le fale gaosimea.O le fa'afouga a Vale o lo'o ta'oto i le toe gaosia o 'oloa u'amea i le tulaga fa'amanuiaina se'ia o'o i tulaga mana'omia lelei ma avea ma oloa fa'apisinisi.I le fa'agasologa masani o fa'amanuiaga, o mea nei o le a avea ma si'usi'u, e lafoa'i e ala i le fa'aogaina o vai po'o fa'aputu.I le taimi nei, o tone uma o oloa oneone e gaosia o lona uiga o le fa'aitiitia o le tasi tone o si'usi'u.

O oloa oneone na gaosia mai le faʻagasologa o le gaosiga o le uʻamea e 100% faʻamaonia.O lo'o i ai le maualuga o le silicon content ma le maualalo o le u'amea, ma o lo'o i ai le maualuga o vaila'au ma le tutusa o le lapopo'a.O Mr. Jefferson Corraide, le pule sili o le Brucutu ma Agualimpa integrated operations area, na fai mai o lenei ituaiga o oloa oneone e le matautia."O a matou oloa oneone o loʻo faʻaaogaina e ala i metotia faʻaletino, ma o le vailaʻau vailaʻau o mea e le suia i le taimi o le gaosiga, o lea o oloa e le oona ma e le afaina."

O le faʻaaogaina o oloa oneone a Vale i le sima ma le sima ua faʻamaonia talu ai nei e le Brazilian Institute of Scientific Research (IPT), Falcão Bauer ma ConsultareLabCon, tolu fale suesue faʻapolofesa.

O tagata suʻesuʻe mai le Institute of Sustainable Minerals i le Iunivesite o Kuiniselani i Ausetalia ma le Iunivesite o Sineva i Suiselani o loʻo faia se suʻesuʻega tutoʻatasi e iloilo ai uiga o oloa oneone a Vale e malamalama ai pe mafai ona avea lenei mea fau fale e maua mai i le oa ma puna gafataulimaina. oneone Ma fa'aitiitia tele le aofa'i o otaota e fa'atupuina e galuega eli.E fa'aogaina e le au su'esu'e le faaupuga "oresand" e fa'asino i oloa oneone e maua mai i 'oa fa'atasi ma gaosia e ala i le gaosiga.

fua fua

Vale ua tuuto atu e faʻatau atu pe foaʻi sili atu i le 1 miliona tone o oloa oneone i le 2022. O ana faʻatau e sau mai itulagi e fa e aofia ai Minas Gerais, Espirito Santo, Sao Paulo ma Brasilia.Ua valoia e le kamupani e oo atu i le 2023, o le gaosiga o oloa oneone o le a oʻo atu i le 2 miliona tone.

"Ua matou sauni e faʻalautele atili le maketi o talosaga o oloa oneone mai le 2023. Mo lenei faʻamoemoe, ua matou faʻatutuina se 'au faʻapitoa e teu faʻafaigaluega i lenei pisinisi fou.O le a latou faʻaogaina le gaosiga o le gaosiga o le oneone i le gaosiga o loʻo i ai nei e faʻafetaui ai manaʻoga maketi."Mr. Rogério Nogueira, Faatonu o Vale Iron Ore Maketi, fai mai.

Vale o loʻo gaosia nei oloa oneone i le Brucutu mine i San Gonzalo de Abaisau, Minas Gerais, lea o le a faʻatau atu pe foaʻi.

O isi nofoaga eli i Minas Gerais o loʻo faia foʻi fetuunaiga o le siosiomaga ma le laʻuina e faʻaogaina ai le gaosiga o oneone."O nei nofoaga eliina e maua mai ai mea oneone ma le maualuga o le silicon content, lea e mafai ona faʻaaogaina i pisinisi eseese.O loʻo matou galulue faʻatasi ma le tele o faʻalapotopotoga e aofia ai iunivesite, nofoaga autu o suʻesuʻega ma kamupani i totonu ma fafo e fausia ni fofo fou e tuʻuina atu ai siʻusiʻu uʻamea fou.Auala i fafo.”Na faamamafaina e Mr. André Vilhena, le pule fou o pisinisi a Vale.

I le faʻaopoopoga i le faʻaogaina o atinaʻe o loʻo i ai i totonu o le eria o le uʻamea, ua fausia foi e Vale se fesoʻotaʻiga felauaiga e aofia ai nofoaafi ma auala e felauaiga ai oloa oneone i le tele o setete i Pasila."O le matou taulaiga o le faʻamautinoaina o le faʻaauauina o le pisinisi uʻamea.E ala i lenei pisinisi fou, matou te faʻamoemoe e faʻaitiitia le aʻafiaga o le siosiomaga, aʻo sailia avanoa e faʻaleleia ai galuega ma faʻateleina tupe maua."Na faaopoopo mai e Mr. Verena.

oloa tau si'osi'omaga

O le tausaga na tea nei na tatala ai e le kamupani le Puku Brick Factory, o le uluai fale pailate lea e gaosia oloa faufale e faʻaaoga ai siʻusiʻu mai galuega faʻapitoa e avea ma mea autu.O le laau o loʻo i totonu o le Pico mining area i Itabilito, Minas Gerais, ma faʻamoemoe e faʻalauteleina se tamaoaiga faʻasalalau i le gaosiga o le uʻamea.

O le Federal Center for Science and Technology Education of Minas Gerais ma le Pico Brick Factory na fa'alauiloaina le galulue fa'apitoa ma auina atu 10 tagata su'esu'e e aofia ai polofesa, tekinisia falesuesue, fa'au'u, tamaititi aoga ma a'oga fa'apitoa i le fale gaosimea.I le vaitaimi o le galulue faatasi, o le a matou galulue i le fale gaosimea, ma o oloa i le taimi o suʻesuʻega ma atinaʻe o le a le faʻatau atu i le lalolagi i fafo.

O loʻo galulue faʻatasi foi Vale ma le lotoa o Itabira o le Federal University of Itajuba e suʻesuʻe le auala o le faʻaaogaina o oloa oneone mo le paina.O lo’o fuafua le kamupani e foa’i atu oloa o le oneone i totonu o le atunu’u mo le fa’amaina.

E sili atu ona gafataulimaina le la'uina

E le gata i le atina'eina o oloa tau si'osi'omaga, ua faia fo'i e Vale ni isi faiga e fa'aitiitia ai le si'usi'u ma fa'atumauina ai galuega eli.Ua tuuto le kamupani i le atinaʻeina o tekinolosi faʻamago e le manaʻomia ai le vai.I le taimi nei, e tusa ma le 70% o oloa uʻamea a Vale o loʻo gaosia e ala i le gaosiga faʻamago, ma o lenei vaega o le a tumau pea e le suia tusa lava pe a uma ona faʻatuputeleina le gaosiga faʻaletausaga i le 400 miliona tone ma faʻatino galuega fou.I le 2015, na o le 40% o le aofaʻi o le uʻamea na gaosia e ala i le faʻamago.

Pe mafai ona faʻaogaina le faʻaogaina o le mago e fesoʻotaʻi ma le lelei o le uʻamea uamea.O le uʻamea i Carajás o loʻo i ai le maualuga o le uʻamea (sili atu i le 65%), ma o le faʻagasologa o gaioiga e manaʻomia ona tuʻimomomoina ma siaki e tusa ai ma le tele o vaega.

O le averesi o le uʻamea o nisi o nofoaga eli i Minas Gerais e 40%.O le auala masani o togafitiga o le faʻateleina lea o le uʻamea o le oa e ala i le faʻaopopoina o le vai i le faʻamanuiaga.O le tele o si'usi'u e maua mai o lo'o fa'aputu i fa'atanoa po'o lua.Ua fa'aogaina e Vale se isi tekonolosi mo le fa'amanuiaina o le u'amea maualalo, e ta'ua o le fa'amamago mageta vavae'esega o mea lelei (FDMS) tekinolosi.O le fa'agasologa o le vavae'esega o le u'amea e le mana'omia ai le vai, o lea e le mana'omia ai le fa'aogaina o tailings dams.

O le fa'agata fa'agata fa'agata fa'atekonolosi mo le oa lelei na fausia i Pasila e NewSteel, lea na maua e Vale i le 2018, ma sa fa'aaogaina i se pailate fale i Minas Gerais.O le fale faʻapisinisi muamua o le a faʻaaogaina i totonu o le Vargem Grande o loʻo galue i le 2023. O le fale gaosi oloa o le ai ai le gaosiga faʻaletausaga o le 1.5 miliona tone ma le aofaʻi o tupe faʻaalu a le US $ 150 miliona.

O le isi tekinolosi e mafai ona fa'aitiitia ai le mana'oga mo fa'amago si'usi'u o le fa'amama lea o si'usi'u ma teu i fa'aputu mago.A maeʻa le gaosiga o le uʻamea faʻaletausaga e oʻo atu i le 400 miliona tone, o le tele o le 60 miliona tone (faʻatatau mo le 15% o le aofaʻi o le gaosiga o le gaosiga) o le a faʻaogaina lenei tekinolosi e faamama ma teu ai siʻusiʻu.Ua tatalaina e Vale se fale mo le faamamaina o si'usi'u i totonu o le eria o le Great Varzhin mining, ma ua fuafua e tatalaina isi laau faamama e tolu i le kuata muamua o le 2022, o le tasi o loʻo i totonu o le eria o Brucutu ma le isi lua o loʻo i totonu o Itabira Mining area. .A mae'a lena, o le u'amea o lo'o gaosia e le fa'agasologa masani o le susū fa'amanuiaina o le a na'o le 15% o le aofa'i o le gaosiga o le gaosiga, ma o le si'usi'u gaosia o le a teuina i fa'ama'i fa'ama'i po'o lua ua fa'ate'aina.


Taimi meli: Tes-06-2021