Ua talosaga Korea i Saute mo feutagaiga ma le US i tau i luga o fefaatauaiga uamea

O le aso 22 o Novema, na valaau ai le Minisita o Fefaatauaiga a Korea i Saute Lu Hanku mo feutagaiga ma le Matagaluega o Fefaatauaiga a Amerika i tau o fefaʻatauaʻiga uamea i se fonotaga a le au tusitala.
“O le Iunaite Setete ma le Iuni a Europa na ausia se maliliega fou o le tau o oloa faaulufale mai ma oloa auina atu i fafo ia Oketopa, ma o le vaiaso na tea nei na malilie ai e toe soalaupule le tau o fefaatauaiga ma Iapani.O le Iuni a Europa ma Iapani o le au tauva a Korea i Saute i le maketi a Amerika.O le mea lea, ou te fautuaina malosi.Feutanaiga ma le Iunaite Setete i lenei mataupu.”Fai mai Lu Hangu.
O loʻo malamalama o le malo o Korea i Saute ua maeʻa ona faia se maliliega ma le pulega o le Trump e faʻatapulaʻa ana oloa faʻatau atu i le Iunaite Setete i le 70% o le averesi o le uʻamea mai le 2015 i le 2017. O oloa faaulufale mai a Korea i Saute i totonu o lenei tapulaa e mafai ona tuusaunoa. mai Amerika 25 % Vaega o le tau.
O lo’o fa’ailoa mai e le’i fa’amautu le taimi o feutanaiga.Fai mai le Matagaluega o Fefa'atauaiga a Korea i Saute, o le a amata feso'ota'iga e ala i se fonotaga a minisita, ma le fa'amoemoe e maua ai se avanoa mo feutanaiga i se taimi vave e mafai ai.


Taimi meli: Nov-29-2021