Ua tafia le lalolagi!Lapataiga o felauaiga muamua

Talu ai nei, o tau o taumafa ma le malosi o loʻo faʻaauau pea ona faʻateleina ona o le tau o le tau, ma e leʻi oʻo i totogi.O lenei mea ua iʻu ai i galu o tetee ma osofaʻiga a avetaʻavale o uafu, kamupani vaalele, nofoaafi, ma loli auala i le salafa o le lalolagi.O le vevesi faapolokiki i atunuu eseese ua atili ai ona leaga filifili sapalai.
O le isi itu o le uafu atoa, ae o le isi itu o loo i ai le uafu, nofoaafi, ma tagata felauaiga o loo tetee i le tetee mo totogi.I lalo o le faʻalua faʻalua, o le faʻatulagaina o felauaiga ma le taimi e tuʻuina atu e ono faʻatuai atili.
1.Agents i Bangladesh uma e tete'e
Mai ia Iuni 28, o sui o Tiute kilia ma uta (C&F) i Bangladesh atoa o le a faia le tetee mo le 48 itula e faʻataunuʻu ai a latou manaʻoga, e aofia ai suiga i tulafono faʻatagaina-2020.
O le aso 7 Iuni na faia ai foi e le au sooupu se tetee faapea i le aso 7 o Iuni, na taofia ai le kiliaina o tiute ma felauaiga i uafu uma o le sami, eleele ma vaitafe i totonu o le atunuu ma ia lava manaoga, ae o le aso 13 Iuni na faaulu ai se faila i le National Taxation Commission. .O se tusi e talosaga ai e teuteu nisi vaega o le laisene ma isi tulafono.
2.Siamani uafu taia
E afe ma afe tagata faigaluega i le tele o uafu a Siamani ua faia le tetee, ua faateleina ai le pisi o uafu.O le iuni a le au faigaluega a Siamani, lea e fai ma sui o le 12,000 tagata faigaluega i le taulaga o Emden, Bremerhaven, Brackhaven, Wilhelmshaven ma Hamburg, fai mai e 4,000 tagata faigaluega na auai i le faʻataʻitaʻiga i Hamburg.O galuega i uafu uma ua taofia.

Na taʻua foʻi e Maersk i le faʻaaliga o le a aʻafia ai ana galuega i totonu o taulaga o Bremerhaven, Hamburg ma Wilhelmshaven.
O le tulaga lata mai o faʻasalalauga o taulaga i le tele o Nordic itulagi na faʻatuina e Maersk na taʻua ai o taulaga o Bremerhaven, Rotterdam, Hamburg ma Antwerp o loʻo feagai ma faʻalavelave faʻaauau ma ua oʻo lava i tulaga ogaoga.Ona o le faʻalavelave, o le 30th ma le 31st vaiaso folauga o le Asia-Europa AE55 auala o le a toe fetuunai.
3 Ta'avale a le kamupani va'alele
O le galu o vaalele vaalele i Europa o loʻo faʻateleina ai le faʻafitauli o felauaiga a Europa.
E tusa ai ma lipoti, o nisi o le auvaa a Irish budget airline Ryanair i Peleseuma, Sepania ma Potukale ua amataina le tolu aso ona o se feeseeseaiga totogi, sosoo ai ma tagata faigaluega i Farani ma Italia.
Ma o le British EasyJet o le a feagai foi ma se galu o taia.I le taimi nei, o malaevaalele o Amsterdam, Lonetona, Frankfurt ma Pale o loʻo vevesi, ma tele vaalele ua faʻamalosia e faʻamalo.E le gata i le tete’e, ae o le le lava o tagata faigaluega ua mafua ai foi le tiga o le ulu o kamupani vaalele.
London Gatwick ma Amsterdam Schiphol ua faʻasalalau faʻamau i luga o numera o vaalele.Faatasi ai ma le siʻitia o totogi ma faʻamanuiaga atoatoa e le mafai ona faʻafetaui ma le tau o le tau, o le a avea le osofaʻiga ma masani mo pisinisi vaalele a Europa mo sina taimi a sau.
4. Fa'alavelave fa'aletonu le a'afiaga o le gaosiga o le lalolagi ma filifili sapalai
I le vaitau o le 1970, o osofaʻiga, tau o le tamaoaiga ma le le lava o le malosi na paʻu ai le tamaoaiga o le lalolagi i faʻalavelave.
I aso nei, o loo fesagaʻi foʻi le lalolagi ma faafitauli lava e tasi: o le maualuga o le tau o tupe, le lava o le sapalai o le malosi, le ono oo i le paʻu o le tamaoaiga, le paʻu o le tulaga o le soifuaga o tagata, ma le faateteleina o le va i le va o tagata mauʻoa ma ē matitiva.
Talu ai nei, na faʻaalia ai e le International Monetary Fund (IMF) i lana lipoti lata mai o le World Economic Outlook le faʻaleagaina e mafua mai i le faʻalavelaveina o le sapalai i taimi uumi i le tamaoaiga o le lalolagi.O fa'afitauli tau va'a ua fa'aitiitia ai le si'itia o le tamaoaiga o le lalolagi i le 0.5%-1% ma ua si'itia ai fo'i le si'itia o le tamaoaiga.e tusa ma le 1%.
O le mafuaʻaga o lenei mea ona o faʻalavelave tau fefaʻatauaʻiga e mafua mai i faʻafitauli tau sapalai e mafai ona oʻo atu ai i le maualuga o tau mo oloa eseese, e aofia ai oloa faʻatau, faʻateleina le tau, ma maua ai se aʻafiaga o le paʻu o totogi ma faʻaitiitia le manaʻoga.


Taimi meli: Iul-04-2022