O le poloketi o le uamea a Pasila a Vallourec na faatonuina e taofia galuega ona o le tafe mai o le faatanoa

I le aso 9 o Ianuari, na fai mai ai Vallourec, o se kamupani paipa u'amea Farani, o le tailings dam o lana galuega a Pau Branco i le setete o Pasila o Minas Gerais na lolofi ma motusia le sootaga i le va o Rio de Janeiro ma Pasila.Ta'avale i luga o le alatele tele BR-040 i Belo Horizonte, Brazil's National Agency for Mines (ANM) na faʻatonuina le taofia o galuega a le poloketi.
Ua lipotia mai o le faalavelave na tupu ia Ianuari 8. O timuga mamafa i Minas Gerais, Pasila i aso talu ai nei, na mafua ai ona solo le pa o le uʻamea uʻamea a Vallourec, ma o se aofaiga tele o palapala na osofaia le auala BR-040, lea na vave ona poloka. ..
Na tuʻuina mai e Vallourec se faʻamatalaga: "O loʻo fesoʻotaʻi malosi le kamupani ma galulue faʻatasi ma lala sooupu agavaa ma pulega e faʻaitiitia le aʻafiaga ma toe foʻi i tulaga masani i se taimi vave."E le gata i lea, na fai mai le kamupani e leai ni faʻafitauli faʻavae i le vai.
Ole galuega fa'aletausaga ole Vallourec Pau Blanco ole poloketi uamea e tusa ma le 6 miliona tone.Vallourec Mineraçäo o loʻo atinaʻe ma gaosia le uamea i le Paublanco mine talu mai le amataga o le 1980s.Ua lipotia mai o le gafatia fuafuaina o le hematite concentrator na muamua fausia i le poloketi e 3.2 miliona tone / tausaga.
O loʻo lipotia mai o le Vallourec Pau Blanco iron ore project o loʻo i totonu o le taulaga o Brumadinho, 30 kilomita le mamao mai Belo Horizonte, ma o loʻo i ai se nofoaga e sili atu le mining.


Taimi meli: Ian-19-2022